top of page
  • Forfatterens bildeEventyrplassen vannførelag

2001 Ungarn – VM på skøyter


Med SAS til Budapest med mellomlanding i Frankfurt. 2 mann rakk ikke flyet fra Frankfurt til Budapest – til det smakte ølet på flyplassen altfor godt.

Imponerende overtalingsevne gjorde imidlertid sitt til at troppene ble samlet i Budapest i løpet av kvelden. Innkvartering på ærverdige Hotell Gellert.

Sightseeing runde i Budpest ble avsluttet med lunch på en lokal restaurant med god stemning og underholdning.

Lørdag var det klart for VM. Litt spesielt å være tilstede da ingen norske herrer hadde klart å kvalifisere seg. Kun Anne Therese Tveter stilte til start og hun ble sist på sin 500 meter(44,79).

Etter 500 meteren var det ca. 15 varmegrader på stadion og isen umulig å gå på, 5000 meteren ble derfor flyttet til kvelden!

Flere tusen tilskuere ble derfor sendt ut til Budapest sine puber og restauranter - snittpromillen har verken før eller senere vært høyere på noe idrettsarrangement.

At Jâgermeister var hovedsponsor for mesterskapet gjorde ikke situasjonen noe bedre. Det ble visstnok kåret to verdensmestre. Anni Friesinger for kvinner, mens Rintje Ritsma vant for menn.

Hotel Gellert har et veldig spesielt badeanlegg – det mest kjente termal- og helsebadet i Budapest. Godt å hvile ut etter en lang dag på skøytebanen.

Lørdag kveld hadde vi bankett i restauranten på Hotel Gellert. Meget vellykket for Vannførerne – muligens noe mindre vellykket for øvrige gjester.21 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page