top of page
  • Forfatterens bildeEventyrplassen vannførelag

2006 Island – 10 års jubileum - 15-18. september


15. september 2006 reiste 28 mann fra Vannførelagets for å feire 10-årsjubileum i Reykjavik.

Dette var Vannførelagets første tur til Island. Senere har vi feiret både 20 og 25 jubileumet på Island.


Fredag

Ankom fredag kveld. Obligatorisk stopp i den Blå Lagune på vei inn til Reykjavik. Middag på Restaurant Lækjabrekke om kvelden med Islands sjømat på menyen.


Lørdag

Lørdag var vi tidlig i gang. Flere Vannførere rakk en topptur til ett fjell i nærheten av Rekjavik. Fantastisk utsikt fra toppen og utover byen.

Senere på dagen var det sightseeing i Reykjaviks nærområde – bl.a. Perlan. Perlan er en bygning som er et kjent landemerke i Reykjavik. Den ligger på en høyde og er en av de mest besøkte turistattraksjonene i byen

Vi var også innom møtestedet for det historiske toppmøtet mellom Ronald Reagan og Mikhail Gorbatsjov i 1986.

Lørdag kveld var det klart for 10- års jubileumsmiddag på Restaurant Reykjavik. «Chambre Separee» var en dyd av nødvendighet og stor stemning med mange laaaange og gode taler.

Kafe Reykjavik overrasket oss med egen isbar, som naturlig nok passer godt inn i vårt idelogiske grunnlag. Lasse tok kontrollen og benyttet anledningen til å si noen velvalgte ord.

Kvelden ble avsluttet med konsert av vår egen trubadur, Jurgen. Etter en innholdsrik dag med mange inntrykk var det greit å avslutte kvelden med gamle og nye svisker.


Søndag

Søndag var vi grytidlig oppe. Hvalsafari var på programmet denne travel dagen. Grov sjø, guiden mente vi så hval, men vi så ingenting.

Senere på dagen var det vi på utflukt «The Golden circle route» var på programmet. Dette er en rundt 300 kilometer lang rundtur på det sydvestlige Island med utgangspunkt i Reykjavik.

Selve turen har tre hovedattraksjoner: Thingvellir, Geysir og Gullfoss. På Tingvellir fikk vi en voksenopplæring om Gulatingsloven og Snorre Sturlasson ved Vannførelagets Poetiske fører Lasse.

Tingvellir nasjonalpark, eller TingvallaIsland, er ei slette i en dal på Island, og blir regnet som en del av verdensarven. Stedet ligger ved den største innsjøen på Island, Tingvallavatn.

Tingvellir skal være den stedet der islendingene holdt sitt første landsting, kring år 930.

Utover sin historiske verdi er Tingvellir også kjent for et variert og geologisk landskap.

Tingstaden er omgitt av bratte vegger av stein og vulkansk lava, som står igjen fra den tida Thingvallavatn oppstod gjennom en sprekk mellom kontinenta for tusental år siden. I området er det mye jordskjelvaktivitet.

Vi fikk også oppleve gjørmebryting (egne krefter)

Gjørmebrytingen var inspirert av de gamle vikingene og Ole gikk av med seieren. Vi fikk også med oss sprutende Geysir som kastet ut varmt vann hvert 2. minutt.

Gullfoss var naturligvis av stor interesse – alt som har med vann å gjøre er jo hyperaktuelt for Vannførelaget. Gullfoss (Den gyldne fossen) er Islands mest berømte vannfall, og et av verdens naturundere.

Gullfoss er også langt på vei Europas mest kraftfulle vannfall. Fossen ble utforsket etter alle kunstens regler – både utenfor og innenfor sperringene.


Søndag kveld var det avslutningsmiddag på Cafe Opera der vi fikk være våre egne kjøkkensjefer med mattilbereding på varme stener ved bordet.

Mandag var det hjem til gamlelandet etter en verdig markering av 10 år med slangen.


27 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page