top of page
  • Forfatterens bildeEventyrplassen vannførelag

2016 Finse – Halne fjellstove – Haugastøl (hytta til Trond) 28/4-1/5.


Vi ankom Finse på fredag ettermiddag.

Dette var turen med de store overraskelsene, og hvor vi måtte skrinlegge både plan A, B og C. Den opprinnelige planen var å gå Finse- Demmevasshytta-Halne.

Denne planen ble skrinlagt første kvelden etter en studie av Yr.no. Vi endret derfor til plan B som var å gå fra Finse til Kjeldebu.

7-8 km ut i løypa møtte vi på 2 hundespann fra Trekkhundklubben og et helikopter fra Norsk Luftambulanse. De var for å hente ut en turist som lå i et telt og hadde gått fra Finse -uten ski!

Vi kom i prat med folkene fra Trekkhundklubben som kunne fortelle at de skulle til Kjedebu sammen med 50 andre hundespann for sesongavslutning.

Vi er glade i hunder vi, men opplevde at dette kunne bli litt trangt. Plan B derfor skrinlagt, og vi gikk over til Plan C som var å gå direkte til Halne Fjellstue som ligger ved Riksvei 7 på Hardangervidda. Etter 32 km, 1200 høydemetre og 10 timer på tur var det godt å komme frem til hytta.

Dag 3: Halne Fjellstove – Krækkja – Haugastøl (hytta til Trond)

På Halne Fjellstove blir vi tatt godt imot med gode senger og god mat. Etter en bra kveld på Halne Fjellstove og nye planer for dagen etter startet vi tidlig ut i retning av hytta til Trond på Haugastøl.

Vi går via Kjækkja der Thorvald ønsker å møte «Krækkjatrollet». Trond har funnet bilskyss og reist i forveien for å gjøre hytten klar. Dagens tur var noe kortere, med 20 km, 500 høydemetre og 7 timer på tur. Det blir en sein kveld med bankett. På menyen står håndbåret lammesteik med pannekaker til dessert.

Dag 4: Taxi til Geilo. NSB til Oslo.

Etter en super kveld på hytta til Trond med 1. maifrokost og tilhørende allsang av Internasjonalen var det tid for hjemreise.

Deltakere: Bjørn, Geir, Lars, LarsErik, Ola, Stein, Thorvald, Trond og Rune(symper)

Guide: Kjell Magne Tangen (Jøklagutane).

26 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page