top of page
  • Forfatterens bildeEventyrplassen vannførelag

2017 Hardangerjøkulen Finse -Demmevass-Kjeåsen-Eidsfjord


Fra fjell til fjord. Dette var turen der alt klaffet, selv været var på vår side denne helgen. Fantastisk å gå fra Finse, over Hardangerjøkulen og helt ned på stranda i Hardangerfjorden.

Dag 1: Tog til Finse, overnattet i Thorvald sin leilighet på 1222


Dag 2: Finse – Demmevasshytta (ubetjent DNT)

Vi gitt nord for Jøkulen og ned skaret SØ for Ramnabergnuten. Opp på Luranuten og ned til Demmevasshytte fra NV.

Vi har tidligere vært på Demvasshytta, men aldri har det vært så fint vær på turen over fra Finse.

Dag 3: Demmevasshytta – Kjeåsen – Eidsfjord.

Vi gitt ned på breen og i tau ut Rembesdalskåka. Vel ute av breen og opp Lutaskor nord for Rembesdalsseter og ned over Fossavtnet. Derfra rett vestover Skredåshøgdi og Gruvlenuten.

Geir slapp med skrekken etter et 3-4m vertikalt fall fra en skavl, som kom fra intet i motlyset. Han reddet seg elegant inn med et perfekt Telemarknedslag.

Videre SV fra Åsenfjellet, Meisahøgda og høyden 1136. Så ned lia mellom Åsane og Bakligjellet. Her var det tidvis så bratt at vi måtte repellere og fire sekk og ski i tau.

Mellom bjerker og lyngtuster sto vi på ski ned til ca 700 moh. Videre på barmark mellom bjerker og snøflekker til vi sto på tunet til Kjeåsen.

I forbindelse med kraftutbyggingen i Simadalen ble det i 1974 bygget vei opp til Kjeåsen. Vi gjorde oss nytte av denne og bestilte taxi, som tok med sekker og ski, mens vi gikk den spektakulære stien helt ned til Simadalsfjorden.

Pils, dusj og bankett (i den rekkefølgen) på Eidsfjord Hotel.


Dag 4: Buss fra Eidsfjord til Geilo, NSB til Oslo.

Takk til Kjell Magne Tangen, sjølveste Jøklaguten, som guidet oss trygt over Jøkulen og ned lia til Kjeåsen.


Deltakere: Geir, LarsErik, Ola, Petter, Thorvald(ble igjen på Finse), Håkon Fuglevik(symp), Rune Aigeltinger(symp), Kjell Magne Tangen(Jøklagutane)

110 visninger

Kommentare


bottom of page