top of page
  • Forfatterens bildeEventyrplassen vannførelag

2018 Holland - VM på skøyter og fotballkamp.

Oppdatert: 30. des. 2021


Ikke siden Budapest i 2001 var det blitt avholdt VM utendørs, og denne anledningen kunne vi naturligvis ikke la gå fra oss. Dette er den 3. turen til VM på skøyter for Vannførelaget og den andre til Holland.


Fredag

Vi ankom Amsterdam fredag 9. mars 2018 på kvelden, og innkvarterte oss på Hotel Prinsen, sentralt i byen.

Middagen var på Brasserie Van Baerle. Bra valg av både hotell og restaurant, og ladet opp til mesterskapet med middag og hollandsk øl.


Lørdag

Lørdag formiddag var det egen sightseeing i Amsterdam, der flere valgte Van Gogh-museet.

De ivrigste fotballentusiastene fikk med seg ManU og Liverpool før vi satte kursen mot en fullsatt Amsterdam Olympische Stadion med over 20.000 tilskuere.

For nordmenn flest blir nok mesterskapet først og fremst husket fordi Sverre Lunde Pedersen på avslutningsdagen (søndagen) falt fra sammenlagtgullet til fordel for hollenderen Patrick Roest. For oss blir mesterskapet husket for stor stemning og hyggelige hollendere.


Stor stemning på stadion, men enda større stemning i teltene rundt stadion, med live musikk og mye skummet kultur. Det liker vi.

Vi fikk med oss både 500 og 5000 meter, og det var stor stemning da Sverre Lunde Pedersen vant 5000 meteren.

Skøyte-WM i Amsterdam var perfekt for Vannførelaget. Vi følte virkelig at isen på eventyrplassen står ikke tilbake for isen i Amsterdam.

Lørdagen ble avsluttet med god mat og drikke.


Søndag

Søndag var vi på Ajax stadion for å se Ajax–Hereenveen med Martin Ødegaard. Ødegaard scoret allerede etter få minutter, men Ajax vant kampen.

Billetter var kjøpt på et tvilsomt nettsted (viste det seg). Billetter var solgt flere ganger, og dessverre måtte noen Vannførere se kampen på TV.

Hjem på søndag kveld.

44 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page