top of page
  • Forfatterens bildeEventyrplassen vannførelag

2019 Saltfjellet – Lønsdal 24.-28. april

Oppdatert: 19. jan. 2022


Vi var invitert av Oluf-Anders til å delta i starten på vårflyttingen av familiens reinflokk.

Vi bodde fast på Saltfjellet Hotel i Lønsdal og tok turer derfra. Det ble fire dager med innblikk i samisk kultur med innsamling av rein, lassokasting, skiturer og godt med mat og drikke. Jau, jau, jau, jau.


Dag 1: SAS til Bodø og buss til Lønsdal på Saltfjellet

Hotellet ligger like ved Lønsdal stasjon så dette var en tur uten bruk av bil


Dag 2: Skitur til Sørfjellet/Vuolep Låpptåtjåhkkå

Dette var en super tur i flott vær.


Vi hadde aldri på våre turer vært så langt nord før, og flott å være på tur i denne delen av Norge.

Supre forhold og mye fin nedkjøring på vei hjem. Digg å sitte ute på tunet på hotellet etter en fantastisk dag i fjellet.Ettermiddagen ble brukt til Lasso-konkurranse med god veiledning fra Oluf-Anders.


Dag 3: Flytting av rein

Vi fikk være med Oluf Anders inn på fjellet og se starten av reinflyttinga. Flokken skulle flyttes over Saltfjellet, ut til kysten. Gøy å være med dette og se flokken bevege seg som en slange i terrenget.

På kvelden var det bankett hjemme hos Randi & Oluf Anders med oppdekking ute på tunet i vårsola. På menyen sto selvfølgelig Bidos, en tradisjonsrett basert på reinkjøtt.


Dag 4: Hjemreise

Hjemreisen skulle vært NSB fra Lønsdal til Bodø og SAS til Oslo. SAS-streiken satt en stopper for plan A. Plan B, NSB til Trondheim og se hva som skjer. Etter en fin dag på Nordlandsbanen fikk alle plass med Norwegian sydover til Oslo.


Deltakere: Andre, Bjørn, Dag, Eivind, Geir, Harald, Lars B, Lars Erik, Ola, Ole Geir, Ole Petter, Petter, Stein, Thorvald og Rune Aigeltinger (symp).

52 visninger

Commentaires


bottom of page