top of page
  • Forfatterens bildeolepetterholen

2021 Den store jubileumsturen – 25 år Færøyene - Island

Oppdatert: 3. jan. 2022


Etter laaang planlegging kunne vi lørdag 11.09. endelig sette oss på flyet til for den STORE jubileumsturen. Mellomlandingen i København gikk fint, og alle landet samtidig på Færøyene.

Hotellstandarden var på denne turen økt betraktelig fra tidligere turer, og vi booket inn på Hilton Garden Inn – en liten spasertur fra sentrum.

Koronatest måtte gjennomføres i Torshavn pga. reiserestriksjoner inn til Island. Imøtekommende helsepersonell gjorde dette på en effektiv måte. Sjømatmiddag på restaurant Katrine Christiansen.

Søndag var det heldagsutflukt. Her fikk vi virkelig valuta for pengene, og etter å ha sett mesteparten av Færøyene måtte vi til slutt nesten be om å bli kjørt tilbake til hotellet.

På turen fikk noen av oss også kommet oss på toppen av Færøyene. Det høyeste fjellet på øya heter Slættartindur og er på 856 moh.

Utsikten på toppen var ikke så mye å skryte av, men når vi kom ned skinte solen igjennom og vi fikk se en fantastisk flott regnbue

Mange interessante og uinteressant ting å se – naturopplevelsen var fantastisk og Kyrkjebøur og Kong Sverre er et «must».

Mandag var det avreise med Smyrrilline fra Torshavn til Seyðisfjörður på Island. Flott utseiling fra Torshavn og god middag i gourmetrestauranten Munkestova.

Gruppearbeid med viktige ideologiske spørsmål ble gjennomført i god rom sjø.

Tirsdag morgen ble vi plukket opp og hadde en heldagstur frem til Akureyri. På turen var det stopp på den mektige Dettifoss, Dimmu Borgir (magisk lavalandskap) og et termisk badeanlegg.

Onsdag var det frilek i den trivelige byen Akureyri og fly til Reykjavik der også alle senatsmedlemmene kom om bord.

I Reykjavik ble vi forent med de vannførere som hadde tatt den noe kortere reisen Oslo–Reykjavik.Torsdag var det tur ut til den aktive vulkanen Fagradalsfjall. Vi hadde utrolig flaks og fikk oppleve enorme lavaforflytninger og sprutende utbrudd fra vulkanen.

Flaks – ikke minst med tanke på at området hadde vært stengt dagen før og ble stengt igjen da vi kom ned.

Torsdag kveld var det klart for Jubileumsmiddag. Dette var høydepunktet på turen. Presidenten hadde en flott oppsummering av 25 år med Vennførelaget, en tårevåt fortelling om unge menn som hadde en drøm.

I eget avlukke avhold stivpyntede vannførere en stilfull og verdig markering av 25 års tjeneste med IS og VANN.

Fredag var det klart for ettertanke og refleksjon – turen gikk derfor til en badeanlegg på vestsiden av Island. Vi rakk også en tur innom Reykholt og Snorre Sturlasson.

Her så det overraskende ut til at ingen kjente oss igjen og vi fikk igjen mulighet til å se Islands største Helligdom.

Lørdag var det retur til gamlelandet via København. En verdig Jubileumstur var ved veis ende😊

100 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page