top of page
  • Forfatterens bildeEventyrplassen vannførelag

2003 Polen – WC i hopp


Vi ankom Krakow og hotellet på fredag. Sightseeing i Zakopane på ettermiddagen. Rolig kveld på hyggelig restaurant. Avsluttet kvelden tidlig, da vi ville være klare for den hopprennet dagen etter.

Tidlig opp på lørdag med minibusstur til Zakopane. For å spare bompenger tok bussjåføren oss med på en «snarvei» over Tatrafjellene. Minnerik tur på snødekte veier og blanke sommerdekk.


Fremme i Zakopane fem timer før rennstart tok vi en hestedrosjetur opp på et fjell. Hestene var i svært dårlig forfatning, men til alt hell falt de ikke om på vår tur. To timer før rennstart kom vi til hoppbakken og viste våre billetter til kontrollørene ved inngangen.

Det var svært lite respons å få på dette, og forklaringen var at det allerede var 70 000 polakker i bakken – mange av dem hadde vært på plass hele dagen. Ikke mye å få sett, men ryktene sa at Sven Hannawald fra Tyskland vant foran Florian Liegl og hjemmeyndlingen Adam Malysz på tredje plass. Sigurd Pettersen ble nr. 4. Om vi ikke fikk sett så mye av rennet, så fikk vi et godt innblikk i polsk fyll og idrettsglede.

Dagen etter dro de som var mest oppstemt, på besøk i Auschwitz. En annen gruppe foretrakk å besøke en stor saltgruve utenfor Krakow. Hjem på mandag.


9 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page