top of page
  • Forfatterens bildeolepetterholen

2024: Vinterens vakreste eventyr

I 26 år har Eventyrplassen en lørdag i februar blitt fylt av forventningsfulle deltakere til vinterens skøytekarneval. Slik ble det også lørdag 3. februar.


Nervepirrende opptakt til vinterens vakreste eventyr

Men opptakten var litt mer spesiell i år enn tidligere. Værmeldingene varslet varierende vindstyrker, nedbør og temperaturer, og vi visste ikke om vi skulle vente regn eller snø eller sludd, eller alt på en gang.

En vann(!)vittig innsats av både vannførere og VUF-ere (Vannførelagets Ungdomsfylking) med skraping, måking, fresing, feiing og vanning gjorde at isen lå innbydende blank og klar for skarpe skøyteskjær lørdag ettermiddag på tross av flere varmegrader i lufta. Tente fakler skapte en levende og innbydende ramme rundt festlighetene.


Ny president

Nytt av året var at Vannførelaget stilte med ny president, og Tore Køste åpnet arrangementet presis 16.30 og ønsket alle varmt velkommen.

Arrangementet bød ellers på velkjente elementer som pølser, levert av Kiwi, fra kullgrillen, hjemmebakte kaker, kaffe, saft og fyrverkeri. Selvsagt var det diplomer til alle, og tautrekkingen var som alltid populær. 

Tre unge damer fra Oslo Idrettslag/Skøyter viste oss hva de kan få til på kunstløpskøyter.

Både Celine (12), Camilla (13) og Maya (15) imponerte skikkelig og fikk høylytt jubel, applaus og blomster.

Sistnevnte er junior og viste fram et avansert kortprogram på Eventyrplassen. 

Speaker Trond Andreassen førte som vanlig an med myndig røst og lun humor.

Han berømmet de mange fantasifulle kostymene og fikk alle med seg i det rungende motto: «Et isfritt samfunn er et kaldt samfunn!»


Godt oppmøte

President Køste sier til Hagebybladet at Vannførelaget er svært fornøyd med oppslutningen fra skøyteglade og feststemte mennesker og at det var like mange besøkende i år som tidligere år.

– Arrangørene er ikke snaue og mener at årets tilstelning fortjener betegnelsen «best ever», sier presidenten.

Vannførelaget ble stiftet i desember 1996. Kun to ganger i løpet av årene som har gått, har laget måttet avlyse vinterfestlighetene – én gang grunnet korona og én gang grunnet været. Selv Vannførelaget evner ikke å legge naturis i vedvarende varmegrader.

Arrangementet ble avsluttet med et fantastisk fyrverkeri. Også her "Best ever"54 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page