top of page
  • petter58

Staying Alive 25

Oppdatert: 20. feb. 2022


Når man således fortsetter å gå, så går det nok.


I rommelig tid før inngangen til Vannførelagets femogtyvende år utgikk et bud fra presidenten til alderstyngde vannførere.

Nå gjelder det å holde seg i live til jubileumsfeiringen!

I koronaens tid var oppfordringen desto mer påkrevet: På med skoene, ut av hjemmekontoret, opp med tempoet. Gjerne ut i marka, opp i høyden.


Hver tirsdag frem til jubileumsfeiringen har en gruppe tobente og firbente samlet seg på plassen og lagt ut på kortere eller lengre turer i omegnen. Vi har fått sanne at man ikke må til Mellom-Europa for å glede seg over et alpelandskap av høydepunkter. Maridalsalpene ligger en snau times gange fra Skar, og Mellomkollen ble besteget en blank sommerkveld – den toppeste av en lang rekke toppturer. Foruten topper har vi søkt vannets kilder langs elver og bekker, både i marka og urbane strøk.


Presidentens Staying Alive-initiativ ble nedfelt i følgende edikt:

StayingAlive25 er et prosjekt etablert for å holde alle vannførere i live frem til 25-årsjubileet neste år. Eldste har uttalt at dette prosjektet har såpass kort tidshorisont at selv Senatet kan ha glede av dette initiativet.

De korte men viktige reglene er som følger:


  1. Det ilegges forbud mot å la slangen tørke inn før 01.10.2021.

  2. Det vil med ujevne mellomrom bli arrangert fysisk og psykisk oppbyggende turer – fortrinnsvis med kvist & kvast under skoene. Turene vil i all hovedsak skje på tirsdager. Turene blir gjennomført etter forslag / initiativ fra Vannførelagets medlemmer.

  3. Hunder er velkomne til å delta på turene.

  4. Medbring alltid kaffe, småkaker, kamferdrops eller noe annet som er egnet til å glede deg selv eller en utslitt, glemsk vannfører.

  5. StayingAlive25 er et supplement/vorspiel til den kommende Vannsamlingen.

I tillegg til presidenten og Bee Gees har Søren Kierkegaard gitt kraft til konseptet:

Tap for all del ikke lysten til å gå: Jeg går meg hver dag det daglige velbefinnende til og går fra enhver sykdom; jeg har gått meg mine beste tanker til, og jeg kjenner ingen tanke så tung at man ikke kan gå fra den. Bare i bevegelsen er sunnheten og helsen å finne. Når man således fortsetter å gå, så går det nok.


39 visninger

Comments


bottom of page