top of page
  • Forfatterens bildeEventyrplassen vannførelag

2007 Vinmonopolet/ArcusVannets forunderlige forvandling

Vann i alle mulige bruksområder står sentralt i Vannførelagets faglige studieutflukter. Dermed ble Vinmonopolets, eller Arcus, sitt anlegg på Hasle et naturlig besøkssted for vannførere, stadig tørste på kunnskap og opplevelser i 2007.


Vi fikk på forhånd valget mellom å bli guidet gjennom Vinrunden eller Brennevinsrunden av en kunnskapsrik fagperson. Valget falt på den sterkeste varianten, og det var det ingen som angret på.


Underveis fikk vi blant annet innsyn i krydder-rommet der Arcus har samlet alle typer krydderier som brukes i brennevins-produksjonen.


En helt fantatstisk aroma fylte rommet som er innredet med tre-kar i flere høyder langs alle vegger. Det ble opplyst at rommet skulle bevares slik vi fikk se det også etter flytting til Gjelleråsen. Det er en kulturhistorisk skatt som vi håper er blitt bevart.


Underveis kom vi til den uungåelige produksjonen av Polets «egen» whisky, Upper Ten. Den blir lagret i et enormt eikefat med tappetut, og det var jo litt ekstra stas å få smake rett fra fatet.


Turen endte i et mottagelseslokale der veggene var pyntet med kjente og ukjente produkter og der spesialfat tilhørende kjente mennesker i Norge, lå lagret helt oppunder taket. Turdeltakerne fikk peke og smake, innen visse begrensinger, dog ikke på innholdet i de spesiallagrede.


Arcus-turen ble avsluttet på nærmeste brune spisested, Rendevouz Kro, på Sinsen.
29 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page