top of page
  • Forfatterens bildeEventyrplassen vannførelag

2004 / 2012 Norges Vassdrags- og Energidekretorat (Larsen)


Hva kan vi vente oss av vintrene som venter? Det har vi fått svar på ved tre anledninger med høstekskursjoner, to ganger til Norges Vassdrags- og Energidirektorat og en gang til Meteorologisk institutt.


Svaret på vårt presserende spørsmål har vært tre ganger det samme: Vi må gå for kunstis. For både vannets og værets voktere konkluderer på samme vis: Innen 2050 vil det knapt være vintre igjen slik vi har vært vant til, på våre breddegrader.


Det betyr stadig færre dager hver vinter med naturis på Eventyrplassen. Den konklusjonen støttes av FNs siste klimapanel og av alle oppegående fagpersoner som deltok på høstens klimatoppmøte i Glasgow.


Om det blir våtere utendørs, betyr det ikke at vi må gå ned på årvåkenheten når det gjelder den indre væskebalansen. Den er vi alltid nøye på.


NVE-besøkene i 2004 0g 2012 ble begge avrundet med middag (pepperbiff) på Restaurant Larsen mens vi etter besøket på Meteorologisk Institutt i 2006 avsluttet kvelden med en gedigen kinesisk bevertning på den nå nedlagte restauranten på Tåsen Senter.

21 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page