top of page
  • petter58

Staying alive mai-september 2020

Oppdatert: 30. jan. 2022


05.05.2020

Mosjon er viktig for å holde kroppen frisk og spenstig – se bare på «eldste»! Alle vannførere utfordres i dag til å flytte kroppen sin opp på Oslos tak, Vettakollen. Vi drar / kjører fra Eventyrplassen kl. 17.00 opp til Sognsvann og går derfra. Tak med kaffe og noe å bite i. Vettakollen ligger i bydelen Vestre Aker i Oslo, vest for Sognsvann og sørøst for Holmenkollen. Navnet kommer av ordet vete som betyr varde. Selve toppen har en høyde på 419 moh.


12.05.2020

I tråd med presidentens initiativ til fremme av vannførernes fysiske fostring og i samsvar med hva vi ble enige på forrige vannsamling, blir det i dag tur til Barlindåsen.

Barlindåsen med utsyn mot Maridalsvannet.


Vi møtes på Eventyrplassen kl. 17 for avreise til Sandermosen stasjon for å gjøre unna en av Maridalsalpenes absolutte sjarmøretapper. Dette er en opptur av vanskelighetsgrad à la Vettakollen (kategori 3?) og med ditto fantastisk utsikt.

Været spiller egentlig ikke noen rolle, men det er ingen grunn til å fryse, så ta forholdsregler. Stien er i god befatning, og lendet er normalt godt egnet for joggesko.


19.05.20

I dag går vi en fin runde fra Grinda (Nordberg) og langs Svenskemuren (!) til Låkeberget.

Lett og variert turterreng. Oppmøte på plassen kl. fem eller kvart over ved Grindajordet på Nordberg, innerst i Peder Ankers vei. Sen innkalling, men folk er jo bevegelige. Fortsatt.


26.05.20

Kolsåstoppen! Med lokalkjent fjellfører.

Imponerende skue fra – og på – Kolsåstoppen.


02.06.20

Dagens tur går til Blåsen, som med sine 81 moh. er det høyeste punkt i indre by. Oppmøte på Bislett trikkestasjon kl. 18. Derfra går vi inn i Stensparken ved Kjærlighetskarusellen, urinalet tegnet av daværende byarkitekt Harald Aars. Nå fredet. Videre besøker vi Korpeberget og får høre bakgrunnen for det navnet.


Neste stopp via inngangen til bomberommet under Stensparken til serveringen ved dammen, en av våre konkurrenter/samarbeidspartnere (det lages visstnok skøyteis der om vinteren). Turens høydepunkt blir Blåsen (via Reiersens løkke, en gammel villa fra 1850 tallet – nå foreslått som ungdomshus. indre bys høyest punkt. Der tar vi en pause og nyter medbrakt. Videre går turen over gjennom via Bayerløkka og skøytebanen ved Fagerborg skole (nok en konkurrent?), Vestre Aker kirkegård, der vi besøker Marcello Haugens grav. Graven der det alltid er tent et lys.


09.06.20

Tirsdagens topptur går til Mellomkollen med oppmøte fra Eventyrplassen kl. 17 og privatbiler til Skar. Gi beskjed om du vil være med, og om du eventuelt kan kjøre. Mellomkollen er som navnet indikerer, den høyeste toppen i Maridalsalpene og ligger inntil Midtkollen (navnsetting er ikke alltid lett). Med sine svimlende 537 moh. blir det den høyeste bestigningen hittil på våre toppturer. For dem av oss som samler på topper, er listen så langt: Blåsen 81 moh., Låkeberget 233, Kolsåstoppen 342, Barlindåsen 402, Vettakollen 419, Mellomkollen 537.


16.06.20

Alle skal med: For at yngste skal kunne delta, skal vi denne gang bestige rekordlave Storøyodden på Fornebu på 1 moh. Han har som kjent problemer med oppoverbakker. Der er det badestrand. Badetemperaturen var 22,6 grader kl. 18 i dag! (Husk speedo’n, solkrem og shades, helst speilglass.)


11.08.20

Som opptakt til vannsamlingen og forsiktig oppstart på høstens Staying alive-program foreslås en tur til Dausjøen. Ingen topptur, altså, men en topp tur. Stien langs Dausjøelven byr på variert terreng, trolsk stemning og et yrende liv: beverdammer, sjeldne fuglearter, tilårskomne fuglekikkere, mygg. Oppmøte på plassen klokken fem – eller kvart over der Greveveien krysser Dausjøelven.

Staying Alive ved Dausjøen.


18.08.20

I dag går turen til ærverdige Grefsenkollen. Det er en relativt lett tur med utsiktgaranti og belønning når vi kommer opp på toppen! De med brattkort kan ta sykkelen hele veien fra Eventyrplassen, mens de som er litt dårlige til beins, kan organisere seg med en felles biltransport til toppen.


25.08.20

Denne tirsdagen skal vi bestige Eivinds tumleplass fra hans oppvekst på Ekeberg: Brannfjell (205 moh)! Eivind vil selv lede an. Bil, trikk eller sykkel til Ekebergparken. Gå opp skulpturparken til Brannfjell. Ned igjen forbi Ekebergskrenten (inn ved gamle Café Utsikten) på sti nedenfor Kongsveien. Fristelser i området er Søylehuset Café eller selvsagt Ekebergrestauranten. Været ser greit ut. Syklistene kan også få sitt!


31.08.20

Etter utallige oppfordringer rettes kursen denne gang til Fagervann i Maridalen. For sykkelfolkets informasjon så satser vi på å gå fra Hønefoten (P-plassen ved Maridalen skole).

Fagervann på sitt fagreste.


08.09.20

Ole Høilands hule, Solemskogen. Ole Høiland var mestertyven som ranet Norges bank i 1831 og gjemte byttet sitt i Lillomarka. Han var stadig i fengsel og klarte å rømme hele tolv ganger!

En del av ransutbyttet ble funnet på Storhaug og i det som i dag kalles Ole Høilands hule. Deler av ransutbyttet er ennå ikke funnet, så ta med metalldetektorene deres!

Ole Høilands hule i Lillomarka. Ingen mynter fra Norges bank-ranet ble funnet.


14.09.20

Dausjøen har vært på programmet tidligere i sommer, og de som gikk den turen, har siden følt et uforklarlig og uimotståelig sug etter et gjenbesøk! Kanskje deres søken etter bakgrunnen for dette mystiske og makabre navnet denne gangen vil krones med hell? Eller kanskje vi heller må si uhell? Mer spennende blir det ikke!


21.09.20

Det er fremmet ønske om å besøke Øyungen ¬– stolt leverandør av vann til Eventyrplassen! Vannet er nest siste vann i det østlige Nordmarksvassdraget som ender sin ferd gjennom skogen via Dausjøen til Maridalsvannet. Vi går fra Skar og opp på østsida av Skarselva. Rast på demningen og retur tilbake til Skar, denne gang på skogsbilveien på vestsida. Her er en liten anekdote som beskriver deler av ruten. Artikkelen er skrevet av min overlærer som jeg hadde da jeg gikk på Vålerengen skole 1.–6. klasse 1970–76. Vi ble ganske godt kjent i den perioden.

Rast ved Øyungen.

22 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page