top of page
  • petter58

Staying alive okt 2020 - mai 2021

Oppdatert: 31. jan. 2022


13.10.20

Nytt forsøk: Fuglemyrhytta, som vi passerte i nærheten av på vår første tur, men ikke greide å få med oss. Vi kan gå Skådalsløypa fra parkeringsplass ovenfor Skådalen stasjon. Fin tur!


17. og 24.11.2020 Faste turer rundt Sognsvann eller mot Grinda

Eventyrplassen har også sin grind: utgangspunktet for Staying Alive-turene.

01.12.2020

Måneskinnstur opp Måneskinnsløypa. Tre mann og tre bikkjer. Mørkt og nokså ulendt, fin tur!

08.12.20

Grinda er åpen! Den lysende sti-sløyfa fra Grinda på Korsvoll er tent. Vi går den nye turveien fra Sognsvann så det blir litt lengde.

Oppmøte på Plassen kl. 17.00 eller ved Presidentens p-plass kvart over.


9.2.21–6.4.21

Vandringer i nærområdet, gjerne gjennom Forskningsparken og langs Sognsvannsbekken/ Vindernbekken. Elvedalen er en naturperle midt i byen med edelskog og fossedur. I tidligere tider var det både sagbruk og kvern ved Vindernfossen.


Vindernfossen 9.2.2021 På vinterstid forvandles fossen til en isskulptur som varmer alle vannførehjerter.

Kommer'u for seint til avmarsj, bliru'kke med!

Solvang kolonihage 6.4.2021


20.04.21

Forslag om å bestige Vettakollen i dag fra Sognsvannssiden. Sikkert enklest å gå Gamle Ankervei forbi Bånntjern, ca. 3,5 km hver vei.


27.04.21

Fagervann revisited? Forslag om å besøke Fagervann igjen. Avreise fra Eventyrplassen kl. 17 med kurs mot Hønefoten.

Jan Jacob Tønseths sonett til Fagervann studeres. «Jeg spør meg selv: Å være til og vare ved, er ikke det å stå ved Fagervann en sommerkveld?»


04.05.21

Forslag om ny tur fra Grinda i dag. Oppmøte på plassen kl 17. Hvem kan kjøre? Ellers så kan jeg røpe at en del sentrale personer er i ferd med å sluttføre en avtale om å bryte ut av Staying Alive-konseptet og starte en egen VSL – Vannførerlaget Super League. Jeg kan ikke si så mye om dette nå – det er superhemmelig, men dere kan være trygge på at dette blir gjort for å redde fellestrimmen for fremtidige generasjoner og vil være til ditt eget beste!11.05.21

Litt utrygt værmessig i dag, så jeg foreslår en lett vandring i nærmiljøet: Besøk til noen av våre løkker og plasser. Oppmøte Eventyrplassen kl. 17. Deretter Blindern, Domus Athletica, Bergbanen, Ullevålsletta, Månejordet, Tåsen Skole, Kløverparken, Berg skole, Langliaparken, Halsparken, Uglejordet, Collettløkka.


18.05.21

Fortsatt litt fuktig etter gårsdagen? I marka, mener jeg. Foreslår tur fra Ever’n kl. 17. Målet er opp Havnabakken til Tyskertoppen. Er vi spreke kan vi kanskje legge veien tilbake om Hoppbakketrappa og Nydalen! Mulighet for å hoppe på eller av underveis.


25.05.21

Tur til Oslo Sentrum i dag? Nærmere bestemt til Oslos geografiske midtpunkt Nedre Blanksjø. En lett tur, ca. 5 km t/r Grinda. Avreise fra Eventyrplassen kl. 17. Hvem kan kjøre?

Oslos geografiske midtpunkt, markert med en skulptur hugget i nordmarkitt og med selve midtpunktet i groruditt.


31.05.21

Tirsdagens Staying Alive dedikeres Gjenåpningen! Destinasjonen er Eventyrvannets siste stoppested: Oslo Havnebasseng. Vi tar Presidenttrikken til Schweigaardsgate, men passerer Gjensidige og krysser togskinnene over Akrobaten bru (få ingen ideer her – vi har ingen mann å miste!). Deretter finner vi et Vannhull – kanskje på Sukkerbiten, tipper at hunder har adgang her – før vi studerer den snart ferdigstilte Operastranda, hvor vi ved selvsyn kan se hvordan smeltevannet fra Eventyrplassen kommer Oslo bys befolkning til enda mere glede og latter. Gjenbruk på sitt beste! Er vi heldige får vi en appell ved Ideologisk. Deretter labber vi hjemover så langt vi gidder.10 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page